Tekst voorpagina sensibiliseren

Met onze campagnes maken we je warm en gevoelig voor handicap en hoe er mee te leven. We maken de mogelijkheden van mensen met een handicap zichtbaar. We doen nadenken en voeren actie om de barrières ten aanzien van mensen met een handicap weg te werken en handicap op de politieke agenda te plaatsen.

"Zit even stil, meneer van Gorp"

Reactie van Ria Van Den Heuvel, directeur centrum ZitStil op opmerkelijke oproep van CM-voorzitter Luc Van Gorpl: Onverantwoord en oneigenlijk rilatine nemen is inderdaad niet de bedoeling. Maar Luc Van Gorp dreigt veel ADHD-patiënten weg te leiden van de hulp die ze nodig hebben.

WereldDovenDag

Doof Vlaanderen zet in op sensibilisering van zowel dove als horende mensen, over de Vlaamse Gebarentaal, haar gemeenschap en haar cultuur. Elk jaar organiseert Doof Vlaanderen eind september WereldDovenDag, een druk bezocht evenement met zowel vorming als ontspanning. WereldDovenDag 2017 vond plaats in Leuven op 30 september.

 

'Borst en Boezem Bewust'

Personen met een verstandelijke beperking komen tijdens hun leven in contact met borstkanker. Ofwel omdat ze zelf de ziekte krijgen ofwel iemand uit hun naaste omgeving. Informatie op maat ontbreekt. Daar komen Cera, Gezin en Handicap, Pink Ribbon en VONX voortaan aan tegemoet en hebben daarom een brochure rond opsporing ontwikkeld.

Niet-aangeboren Hersenletsel (NAH)

Sig is trekker in de sensibilisering rond NAH. De jaarlijkse campagne 'week van NAH' eind oktober was ook nu een succes www.nahliga.be. Sig blijft een gids het hele jaar door voor mensen die persoonlijk, in hun directe omgeving of professioneel te maken krijgen met NAH.

 

"Ik heb een band"

 De actie 'Ik heb een band' van Autisme Centraal is afgelopen, maar onze verbondeheid is er nog steeds! Wij blijven ernaar streven om zoveel mogelijk mensen te informeren en sensibiliseren zodat mensen met autisme in onze maatschappij ook hun plaatsje krijgen dat ze verdienen.
Organiseer je nog een activiteit die gelinkt is aan autisme of start je een nieuw initiatief voor of door mensen met autisme? Dan kan je vanaf nu gratis bandjes aanvragen tot zolang de voorraad strekt.